- Admin
כמה עולה לבנות אתר אינטרנט?
אני רואה כל הזמן שיחות ודיונים בשלל קבוצות פייסבוק על כמה עולה לבנות אתר אינטרנט, ותמיד התשובה היא לרוב בטווח (המאוד רחב) של 2000-50,000 שח. אבל העלות לא נובעת רק מהניסיון והיכולת של הבונה אתרים לגבות סכום מסויים כסף (שזה לגמרי קריטריון בפני עצמו). אלא מהמון פרמטרים שכלולים (או לא כלולים) בתהליך בניית האתר וכמובן בסוג האתר.
לכן, כששואלים כמה עולה לבנות אתר, לרוב תקבלו תשובה אחת: תלוי….
אז באתי לעשות סדר, לא כדי לתת לכם תשובה חד משמעית של כמה עולה לבנות אתר אינטרנט כי בעיני כל בונה אתרים יכול לקחת כראות עיניו והלקוח יכול לבחור עם מי לעבוד. אבל כן אני רוצה לכוון אתכם להבין יותר טוב את הצעת המחיר, את התהליך של בניית האתר לשאול את בונה האתרים שלכם שאלות רלוונטיות ובכך לקבל את היכולת להבין את התהליך ולהשוות בין הצעות מחיר שונות. כי לפעמים אפילו שתי הצעות מחיר זהות בשורת העלות שלהן יכולות לכלול תכולה שונה ובכך להפוך הצעה אחת למשתלמת יותר ואחת למשתלמת פחות.
כולי תקווה שאצליח לעזור בעזרת הפוסט הזה גם למעצבים ובוני אתרים להגדיר לעצמם את סוגי האתרים, תהליכי עבודה וטווחי המחירים שלכם לכל פרויקט באמצעות הפוסט הזה.
לפני שמתחילים: עדכון אתר מול הקמת את חדש
המאמר הזה מתייחס לשלב בו אין לנו אתר כלל ואנחנו לפני תהליך של בניית אתר חדש. במידה ויש לנו אתר כרגע ואנחנו רוצים לבנות אתר חדש - יש לבדוק במה כרוך התהליך, האם אנחנו הולכים לקראת חידוש האתר הנוכחי או בנייה של אתר חדש מאפס. כתבתי על הסיבות לזה ולזה בהרחבה בפוסט כאן.
עלויות של עדכון אתר ושל בניית אתר חדש בזמן שיש לנו כבר אתר יכולות לעלות יותר או פחות (מאתר חדש) בהתאם לסיטואציה ועיקר מה שאנחנו צריכים להבין זה:
מה אנחנו רוצים לחדש? רק עיצוב או גם תוכן? תבנית?
האם נדרש מעבר של דומיין מהאתר הקיים לאתר חדש? ביצוע הפניות ושימור הקידום האורגני של האתר החדש?
בהתאם לסיטואציה ולמענה לשאלות אלה אפשר לבחון הצעות מחיר לחידוש והקמה של אתר בזמן שיש לנו אתר קיים.
כאמור, בסיטואציה זו ממומלץ להתעמק בפוסט הרלוונטי - מה עדיף? לבנות אתר חדש או לשפץ אתר ישן?
והנה השלבים שיש לבחון בהצעות מחיר לבניית אתר כשאין לנו אתר קיים ואנחנו מעוניינים להקים אחד:
השלב הראשון - תאום ציפיות ודברים טכניים:
הפלטפורמה עליה בונים אתר ועלויות נלוות
לרוב, אם כי זה לא נכון בהכרח, תוכלו לראות שהפלטפורמה של האתר משפיעה על עלות הקמת האתר.
זה קורה משתי סיבות: ראשית, זה תלוי בסוג האתר שאנחנו מעוניינים לבנות, ישנן אופציות ופעולות שקל יותר לעשות במערכת אחת ומורכב יותר לעשות במערכת השניה.
שנית,הנטייה בשוק היא לתמחר אתרי וורדפרס יותר מאתרי ויקס (וכמובן יש עוד פלטפורמות נוספות כמו שופייפי, קאשקאו, ג'ומלה ועוד - אבל אני מתייחסת בעיקר לויקס וורדפרס הנפוצות יותר בשוק הישראלי).
לרוב גם תוכלו למצוא בוני אתרים שבונים או בוורדפרס או בויקס, מהניסיון שלי יותר קשה למצוא בונה אתרים שמתמחה בשתי הפלטפורמות וזה גם משפיע על טווח המחירים בשוק. לפני שתחליטו באיזה פלטפורמה אתם מעדיפים לבנות, אני ממליצה להעמיק בהתאמה של האתר לצרכים שלכם, ליכולות ולידע הטכנולוגי הקודם שלכם.
בנוסף, שימו לב שלכל פלטפורמה ישנם עלויות נלוות:
דומיין - לרוב זהה ללא קשר לפלטפורמה שבה תבנו את האתר, אם כי בויקס ישנם מסלולים הכוללים את עלות הדומיין לשנה (ממבחר מסויים, לא תוכלו למשל לקבל שם דומיין עם סיומת CO.IL). ישנם גם חבילות אחסון (לאתרי וורדפרס) שיציעו לכם דומיין ללא עלות לשנה הראשונה. עלות הדומיין לרוב נעה בין דולר אחד ויכול גם להגיע ל70-80 דולר, בהתאם לסיומת, רמת הביקוש של הדומיין וכו.
עליכם לבדוק אם עלות הדומיין כלולה בהצעת המחיר (ואם כן - מאיפה הדומיין נרכש) או שזו פרוצדורה שתצטרכו לבצע בעצמכם ולהעביר לבונה האתר את פרטי הדומיין.
אחסון - אתרי וורדפרס דורשים בחירת אחסון, לרוב בונה האתר יוכל לציין בפניכם את המקום בו הוא ממליץ לאחסן את האתר. כמו כן ישנם גם בוני אתרים שמאחסנים את כל האתרים של הלקוחות שלהם בפלטפורמה עצמאית.
האחסון משתנה בהתאם לצרכים השונים באתר, גודל האחסון, מידת האבטחה וכו. הטווחים בתחום האחסון יכולים לנוע בין 2 דולר בחודש ויכולים להגיע גם ל750 דולר בחודש. זה מאוד משתנה בין הרבה פרמטרים, עליכם להבין האם רכישת האחסון (ובחירתו) היא עליכם או שהאחסון נבחר על ידי בונה האתר (ואז העלות כלולה במחיר). בנוסף מאוד חשוב לברר מה קורה במידה ובתום סיום האתר אתם לא מעוניינים לבצע תחזוקה אצל בונה האתר (על כך בהמשך) ומה זה אומר מבחינת עלויות וניהול האחסון מבחינתכם.
חבילות פרימיום (ויקס)- לויקס יש חבילות פרימיום שונות והן משתנות בהתאם לצרכי האתר (למשל האם מדובר באתר מסחר או אתר תדמית, מה גודל האתר וכו). העלויות נעות בין 18 שח לחודש (לאתר הפשוט והבסיסי ביותר) ל-139 דולר בחודש. היתרון המרכזי של ויקס זה היכולת להתחיל לבנות את האתר על גרסא ללא עלות ולשדרג לחבילת הפרימיום בהתאם לצורך ספציפי או לפני השקת האתר (המוקדם מבין השנים).
תוספים- אומנם נפוץ יותר באתרי וורדפרס, אבל יש גם אופציות נוספות בתשלום גם באתרי ויקס (בנוסף לעלות חבילת הפרימיום), בהערכות נכונה לקראת בניית האתר ניתן להעריך את עלות התוספים הנדרשים: אלמנטור, תוספים למכירה והצגת קורסים דיגיטליים, תוספי ניהול אתר או ניהול תוכן ועוד. גם כאן חשוב להבין מראש האם הצעת המחיר כוללת את עלות התוספים או לא, ומה קורה לגבי עלות התוספים בסיום בניית האתר או בעת הצורך לחידוש הרישיון לתוסף (לרוב - אחת לשנה).
סוג האתר ותכולתו
הבנה מוקדמת של סוג האתר ותכולתו הצפויה תסייע בתמחור נכון יותר והבנה של טווח המחירים לבניית האתר שלכם. הרבה מהפער בעלויות של בניית האתר תלויה בסוגיה ספציפית זו. אז בואו נעבור על סוגי האתרים הנפוצים:
אתר תדמית- האתר הפשוט ביותר ולרוב הזול ביותר, לרוב כולל מידע אודות העסק ודרכי יצירת קשר. העמודים שנפוץ שיופיעו באתר תדמית: עמוד בית, אודות, יצירת קשר, לקוחות\המלצות.
תיק עבודות- דומה לאתר תדמית אבל כולל גם תיק עבודות ולכן דורש עוד עמודים ולפעמים גם קטגוריות שונות. למשל תיק עבודות של מעצב גרפי יכלול חלוקה והסבר על סוגי העבודה שלו (פרינט, מיתוג, עיצוב לדיגיטל ועוד). או לדוגמא תיק עבודות של אדריכל, מעצב פנים, צלם ועוד - יציג מספר עבודות, טקסט ותמונות לתיעוד הפרויקטים השונים, רצוי גם כאן לכלול חלוקה לקטגוריות. לדוגמא: עיצוב דירות, עיצוב בתים פרטיים, משרדים ועוד.
בלוג- זה מאוד תלוי אם הבלוג הוא עיקר האתר ומרכזו (בלוג או מגזין) או שהבלוג הוא תוספת לאתר תדמית, תיק עבודות ואחרים. על ההבדל בין בלוג כמוצר לבלוג ככלי שיווקי תוכלו לקרוא ולהרחיב כאן. ככלל אני מאוד ממליצה להוסיף בלוג לכל סוג של אתר, זה מאוד תורם לקידום אורגני, למיתוג מקצועי ועסקי. אם מדובר בתוספת בלוג לסוג של כל אחד מהאתרים האחרים שציינתי פה - מדובר בתוספת, אך אתר שהוא מגזין או בלוג, דורש אפיון מעמיק יותר (על אפיון בהמשך) והזנה של תוכן רב וכאן נדרש לקבוע בהצעת המחיר בכמה תוכן נדרש מבונה האתר להזין, האם זה דורש הזנה שוטפת של תוכן או הדרכה להזנת התוכן על ידי הלקוח. כל אחת מהאופציות תשפיע על העלות של האתר.
פורטל- פורטל הוא מעין בלוג מורחב ומפורט, לרוב הוא כולל הרבה מאוד עמודי תוכן, פיצ'רים ייחודיים וקטגוריות. לדוגמא: פורטל ספורט, פורטל גינון, פרוטל עיצוב פנים. העבודה על הפורטל היא מורכבת מאוד ודורשת אפיון מעמיק של דרישות הפלטפורמה, נפח אחסון ותעבורה נדרשים, הבנה של מי מזין את התוכן ומתי ודורשת תפעול אינטנסיבי אחרי הקמת הפורטל.
אתר קטלוג- מדובר באתר המציג מוצרים שונים (לרוב מדובר בהרבה מוצרים) אך אינו מאפשר רכישה דרך האתר אלא ברכישה מול בית העסק ישירות. לדוגמא: אתר ליבואנים, מכירת מוצרים בהתאמה אישית וכו.
היות ונדרש להזין לרוב תוכן רב על המוצרים הקיימים, מדובר על מבנה כמו של חנות, אבל לפעמים יש בו מורכבות אחרת מצד אחד ויותר חופש עיצובי מצד שני. אתר קטלוג דורש אפיון מעמיק של הקטגוריות, קהל היעד, המוצרים ומתן מידע מקסימלי כדי לעודד את הלקוח ליצור קשר עם בעל העסק כשהוא מוכן (או כמעט מוכן) לרכישה ולאחר שקיבל את כל המידע הרלוונטי עבורו.
אתר קורסים או אתר מנויים- ראשית, מדובר באתר שיש בו אפשרות לתשלום דיגיטלי: חיבור לפייפאל, אופציות תשלום באשראי ורכישה של מוצר שהוא דיגיטלי לרוב: קורס, גישה לתוכן למנויים בלבד, הורדת קבצים וכו.
מלבד חיבור אופציית הסליקה ויצירת חנות דיגיטלית אשר דרכה הלקוח יוכל לרכוש את הקורס או המנוי הדיגיטלי; נדרש למעשה לתכנן כיצד התוכן שנרכש יוצג לו, כיצד יתבצע מערך ניהול המנויים על ידי בעל האתר וכו. לכן, כשמדובר בהרבה מוצרים דיגיטליים, לפעמים אתר של קורסים יכול לעלות אף יותר מאתר חנות ''רגיל'' עם עשרות או מאות מוצרים.
אתר חנות- גם באתרים הכוללים חנות תוכלו למצוא פער גדול בטווחי המחירים, על מנת לקבל (או לתת) הצעת מחיר מדוייקת יותר חשוב להבין כמה מוצרים כוללת החנות, כמה קטגרויות וכו. גם כאן כמובן נדרשת סליקה, מעקב אחרי רכישות והזמנות וכמובן עמודים נוספים כמו עמוד הבית, אודות, צור קשר ועוד.
תוספת שצריך לקחת בחשבון: תבנית לדפי נחיתה
כמו שכבר כתבתי בעבר: את דפי הנחיתה שלכם מאוד מומלץ להקים בתוך האתר שלכם. תוכלו להרחיב על הסיבות והיתרונות לכך כאן. לכן צריך לקחת את זה בחשבון מראש כשמתחילים לבנות אתר ולהוסיף את דפי הנחיתה שלכם בתוך האתר. ניתן להחליט ולהקים דף נחיתה מסודר מראש, נניח לקורס או למוצר שחשוב לכם לקדם במיוחד, או להקים תבנית שתשמש אתכם בהמשך לדפי הנחיתה שלכם. כמובן שעלות של תבנית, מול עלות של דף נחיתה מובנה היא מאוד משתנה.
אפיון
אפיון אתר הוא כמו תכנון של בית, באפיון האתר תקבעו ותעמיקו במה האתר יכלול: איזה תוכן, איזה עמודים, איך העמודים באתר יתנהלו זה עם זה, אילו צרכים טכניים צריכים להיות לאתר ועוד.
את תהליך האפיון אפשר לעשות כתהליך מקדים לפני שאתם ניגשים להשוואת מחירים לבניית אתר עם מאפיין אתרים. היתרונות לכך הם מחקר, אפיון קהל היעד, צרכי העסק והפן הטכני (למשל באיזו מערכת לבנות את האתר), אפיון צד הלקוח (הגולשים באתר) והצרכים שלכם כמנהלי האתר.
החסרון הוא כמובן התוספת לעלות, אם כי בעיני זו עבודה מקדימה שדווקא תחסוך לכם הרבה זמן וכסף בטווח הארוך.
אופציה נוספת היא לעשות את האפיון עם בונה האתר שלכם, חשוב להבין מה כולל אפיון שכזה (האם למשל כחלק מהאפיון בונה האתר בוחן גם אתרי מתחרים ומעביר לכם המלצות ליצירת תוכן, מבנה האתר וכו) ומה תרומתו לפרויקט.
חשוב להבין שהרבה פעמים כשאנו ניגשים לאפיון עם בונה אתרים זה לרוב קורה אחרי הצעת המחיר ואחרי שנסגרנו על פלטפורמה לבניית האתר, היתרון הגדול לאפיון מקדים הוא הפתיחות - להבין מה מתאים לנו היום, מה יכול להתאים לנו בעתיד (ולקחת אותו בחשבון מראש) וכך הלאה. אפיון מסודר יכול למנוע מכם בניית אתר שבנוי בפלסטרים - תוספת על תוספת על תוספת שהופכים את הכל למסורבל יותר. הוא גם ימנע מכם לעבוד עם פלטפורמה שפחות מתאימה לכם על ידי תכנון סוג האתר הנדרש לכם מראש. לדוגמא: היום אני רוצה לבנות אתר תדמית, אבל אני יודעת שיש לי גם קורס דיגיטלי שאני ארצה לפתח בהמשך וגם לאפשר ללקוחות לשלם לי באשראי וגם למכור מוצרים באתר - כך מראש האפיון ייקח בחשבון את כל מבנה האתר המתוכנן ויכוון לשם את בונה האתר שלכם.
התאמה לקידום אורגני בגוגל (SEO)
בדומה לאפיון גם כאן יש מספר דרכי עבודה. ראשית, חשוב להבין כי יש הרבה פרמטרים חשובים שצריכים להיכלל בתהליך בניית האתר על מנת מלכתחילה לתת לו אפשרויות קידום טובות יותר בגוגל, כתבתי על כך בהרחבה כאן.
לכן, עליכם לבדוק עם בונה האתר את התייחסותו לקידום האתר בגוגל: האם זה נלקח בחשבון במבנה, במהירות האתר, בעיצוב, האם תקבלו המלצות לפריסת התוכן למשל? יותקנו תוספים רלוונטיים וכו.
אופצייה נוספת היא לקחת מומחה לקידום אתרים שילווה אתכם בתהליך: תחילה הוא יוכל לבחון את אפיון האתר ולתת דגשים והמלצות לשלב הבנייה ולתת פידבק לאחר סיום הקמת האתר.
בנוסף, איש מקצוע מתחום הקידום יוכל לבצע עבורכם מחקר מילות מפתח ולהעביר לכם הנחיות ספציפיות ליצירת תוכן, פריסת תוכן, שימוש בכותרות וכו.
שפות
במידה ואתם מעוניינים באתר דו (או אף תלת) לשוני - זה משהו שצריך להיערך אליו מראש. הן מבחינה תקציבית והן מבחינת אפיון ופריסת האתר. לדוגמא עלינו להבין האם הכל יהיה באותו דומיין בעמודים נפרדים? או פיצול לסאב דומיינים לפי שפות. לא תמיד פשוט להפוך אתר שכתוב מימין לשמאל לאתר זהה שכתוב משמאל לימין ולכן יש צורך בהתאמת העיצוב לכיוון והשפה. כמו כן, יש לקחת בחשבון את הפרמטרים של קידום אורגני בגוגל, התאמת המיקרוקופי, ההנעות לפעולה ולבצע תכנון ועבודה מקדימים לפני שבכלל נגשים לבניית אתר עם יותר משפה אחת.
חלק שני: בזמן בניית האתר
עיצוב
תחום העיצוב בבניית אתרים הוא רחב וישנן מספר שיטות עבודה. ישנם בוני אתרים אשר גם עושים עבורכם את עיצוב האתר, ישנם כאלה שעובדים עם מעצב קבוע כחלק מהפרויקט, יש כאלה שעושים עיצוב מינמילי הכולל התאמת תבנית קיימת לצבעי מותג וישנם כאלה אשר יבקשו מכם להגיע עם עיצוב או מעצב.
לכן, בשלב בחינת הצעת המחיר חשוב להבין איזה עיצוב (ואם בכלל) כלולה בעלות האתר. זה זמן טוב גם לבחון תיקי עבודות של בונה האתר ולהבין האם הם עיצבו את האתרים או חלקם ומי עיצב את אלה שהם לא.
במידה והצעת המחיר כוללת עיצוב מלא, יש להבין בכמה סקיצות עיצוב מדובר, כמה סבבי תיקונים וכו.
תמונות ותצלומים
מעבר לעיצוב העיקרי של האתר יש צורך בהרבה תמונות אווירה - לדוגמא לפוסטים בבלוג, תמונות מוצר, תמונות אודות וכו. חשוב להבין מה הם חומרי הגלם שיש לכם להעביר למעצב, אם נדרש למשל לבצע סשן צילומים לפני תחילת בניית האתר (ואז חשוב שתוסיפו את זה לעלות שלכם) או אם יש צורך בתמונות ממאגרי תמונות (ואם כן - האם ישנה תוספת עלות לכך או שזה כלול במחיר).
פיצרים מיוחדים
אפשרויות עיצוב או תוכן יוצא דופן מבחינה ויזואלית לרוב ידרשו תוספת עלות להקמת האתר. דברים כמו אינפוגרפיקות, עיצוב בתלת מימד או שימוש באנימציה, מחשבונים (כמו מחשבון משכנתא לדוגמא) דורשים עבודה נוספת של מעצב או מפתח ולכן יש לקחת אותם בחשבון מראש. במידה ואתם לא בטוחים שהדבר שאתם רוצים הוא אפשרי או כלול בהצעת המחיר, אני ממליצה לכם לקחת אתר לדוגמא: מאותו תחום, תחום אחר או אפילו אתר מחול ולשלוח לבונה האתר או המעצב לבחון את ההיתכנות וקבלת הצעת מחיר רלוונטית ולהימנע מהפתעות ותוספות לעלות בהמשך.
כתיבת תוכן
מרוב הצעות המחיר שתקבלו, כתיבת תוכן (וגם המיקרוקפי) לא יהיו כלולים בעלות, אלא אם מדובר בחברה לבניית אתרים אשר מחזיקה גם איש תוכן. לכן, חשוב להבין מראש האם אתם הולכים לכתוב את התוכן בעצמכם או לקחת איש מקצוע.
במידה ולוקחים איש מקצוע - מומלץ לקבל המלצות לפריסת התוכן מבונה האתר או איש הSEO שלכם, כולל תעדוף לאיזה תוכן צריך להיות מוכן קודם ולוחות זמנים.
במידה והחלטתם לכתוב את התוכן בעצמכם - גם כאן, התייעצו עם בונה האתר איזה תוכן כדאי לכתוב קודם, האם יש הנחיות כלשהם הקשורות לקידום, פריסת האתר או לוחות זמנים.
שימו לב שברוב המקרים התוכן הוא זה שמעכב את תהליכי בניית האתר. לכן אני ממליצה לגשת לבניית האתר כשמרבית התוכן שלכם כבר מוכן, או ברור לכם בדיוק מה יהיה התוכן באתר. אם נתקעתם עם כתיבת התוכן לאתר שלכם, ריכזתי לכם כאן מדריך מסודר שישבור לכם את מחסום הכתיבה.
הזנת תוכן
החל משלב אפיון האתר והעמודים הכלולים בו, דרך מחקר מילות המפתח, כתיבת התוכן ועד להזנה שלו לאתר ניתן להבין מה הצפי לתכולת התוכן באתר שלנו: האם מדובר על 20 מוצרים או 200? 5 עמודי קטגוריה או 50? 3 פוסטים או 150?
חשוב להבין את כמות התוכן שנדרש להזין באתר מעבר לעמודים שנקבעו באפיון, על מנת לקבל תמחור והבנה לגבי מי הולך להזין את התוכן המלא באתר.
סקיצות וסבבי תיקונים
עוד סעיף שיש להבין בתהליך בניית האתר - כמה סקיצות מתקבלות לעיצוב האתר, האם זו סקיצה על אתר מלא או על עמוד מדגמי? חשוב להבין גם מתי וכמה סבבי תיקונים יש, האם רק על הסקיצות, או חלק על הסקיצות וחלק על האתר המלא?
הערכת סדר הגודל של הסקיצות יעזור לכם למקד את עצמכם ולא להתפזר, אני ממליצה גם להתייחס במלוא הרצינות לכל סקיצה וסבב תיקונים ולרכז את ההערות בצורה מאורגנת (רצוי בכתב), בצורה מפורטת ומנומקת. כך זה יאפשר לבצע שינויים ועדכונים בצורה יעילה שלא תעכב את בניית האתר.
ממליצה גם מראש לקבל הצעה לסקיצה או סבב תיקונים נוסף במידת הצורך, כך תוכלו להיערך גם כלכלית לעלות הפרויקט ולהתכנס למחיר שקיבלתם בהצעה.
שימו לב: אני ממליצה גם לקחת בחשבון שאחרי השקת האתר יתכן ותצטרכו סבב תיקונים נוסף, כי תמיד יש משהו שצץ אחרי או דקה לפני ההשקה (הרחבתי על כך כאן) ולכן תראו אם אתם ערוכים לכך מבחינת סבבי התיקונים.
התאמה למובייל
על פניו התחושה היא שמדובר בסעיף מובן מאליו, אך יחד עם זאת, יצא לי להיתקל באתרים שהיו לא רספונסיביים או שלא בוצעה בהם אופטימיזציה והתאמה לצפייה במובייל ולכן חשוב שתוודאו גם את זה.
התאמה למובייל אינה רק מרכוז וארגון האלמנטים הגרפיים, התמונות והטקסט, אלא גם שיקול לדעת לגבי האם כל התוכן נדרש במובייל כפי שהוא מוצג בעמוד בגרסת המחשב? לפעמים יש צורך בביצוע התאמות עיצוביות למובייל וכו.
חיבור לדומיין
חיבור דומיין הוא לרוב פעולה לא מורכבת אך לא פעם נגרמות תקלות או נוצר לחץ סביב הזמן שלוקח לשרת הDNS להתעדכן, לכן ההמלצה היא שבונה האתר יעשה את חיבור הדומיין, במידה והרכישה של הדומיים נעשתה על ידכם (הלקוח) כמפורט מעלה, דאגו להעביר לבונה האתר את פרטי הגישה למקום ממנו נרכש הדומיין.
אנא בדקו שבמהלך חיבור הדומיין תקבלו גם תעודת SSL והאתר שלהם יגודר כHTTPS (ולא HTPS) - זה חשוב לאבטחת האתר וקידום אורגני בגוגל.
חלק שלישי: אחרי סיום הקמת האתר
כתבתי לכם בפוסט הקודם על הצ'ק ליסט שצריך לבדוק לפני שמשיקים אתר, אז זה השלב שכדאי לחזור אליו ולראות שאתם מבינים מה נדרש מכם לפני השקת האתר לאוויר העולם. אז הנה כמה דברים שחשוב להבין בהצעת מחיר לגבי שלב סיום בניית האתר:
האם האתר כולל תחזוקה או עלות חודשית?
לרוב התחזוקה רלוונטית יותר לאתרי וורדפרס, כי שם יש לבצע עדכונים באופן שוטף לתבנית, גרסת הוורדפרס והתוספים המותקנים באתר - על מנת לשמור על האתר מאובטח ומעודכן. לפעמים קורה שכתוצאה מעדכונים דברים יכולים להשתנות ולהתפקשש באתר, לכן חשוב לוודא שיש לכם גיבויים שמתעדכנים בשוטף. במקרים כאלה חשוב להבין מי אחראי על הטיפול בתקלות והאם זה כלול בעלות של תחזוקה חודשית או במסגרת בנק שעות.
כמו כן חשוב להבין מה קורה במידה ואתם רוצים לעדכן תוכן - בדפים, מוצרים או בלוגים, האם עליכם לעשות זאת בעצמכם או שזה כלול בעלות התחזוקה של האתר.
האם האתר כולל הדרכה לשימוש באתר?
גם אם בחרתם במסלול הכולל תחזוקה ובוודאי אם לא, עליכם לדעת לעבוד ולהשתמש באתר שלכם לתועלת ולקידום העסק שלכם: לראות ולהבין את ההזמנות (אם יש מכירות באתר), לקבל מידע מטפסי יצירת הקשר, לבצע שינויים בטקסט, להזין או להסיר מוצרים, פוסטים וכו.
גם במידה ויש לכם ניסיון עבר בעבודה עם הפלטפורמה בה נבנה האתר שלכם - חשוב שתעברו עם בונה האתר על העמודים, ההגדרות, התוספים וכו על מנת להכיר את כל הניואנסים באתר שלכם. זה יחסוך הרבה תקלות, בעיות ושאלות שיעלו לכם בהמשך.
על שם מי רשום האתר וכל הנלווה אליו?
חשוב להבין בשורה התחתונה האם הבעלות (והאחראיות) על האתר היא רשומה עליכם, כמו גם הדומיין, האחסון, התוספים, התבניות וכל מה שנרכש עבור הקמת האתר. האם בכל רגע נתון יש לכם את היכולת לעשות תחזוקה או עדכונים בעצמכם או לא. גם אם בחרתם להמשיך לעבוד עם מי שבנה לכם את האתר, עליכם להחזיק בגישה (שם משתמש וססמא) לכל הנכסים הקשורים לאתר שלכם.
אני מאמינה שככל שנשאלות יותר שאלות, מתבצע שיח ופינגפונג בין בונה האתר ללקוח, זה מאפשר להבין הרבה דברים לגבי תהליך העבודה נכון, לעשות תיאום ציפיות מלא ולקבל תמחור שהולם את כל הדרישות של האתר שלכם.
מקווה שהצלחתי לעשות לכם סדר לגבי כל מה שקשור להצעות מחיר של בניית אתר וכעת יהיה לכם את היכולת לעשות השוואה ולשאול את השאלות הרלוונטיות את האדם שהעביר לכם הצעת מחיר, ואם אתם בוני אתרים בעצמכם - עזרתי לכם לעשות סדר על מה כדאי להגדיר בהצעת המחיר שאתם מוציאים ללקוחות.
כדי לקבל עוד מידע, המלצות ומדריכים מוזמנים להישאר לעקוב אחרי על ידי הרשמה לרשימת תפוצה- כאן.
שלום, אני מעצבת מתחילה.
אני רוצה לדעת כמה לדעתך לוקחים לאתר תדמית פשוט (אפיון+עיצוב+בנייה באלמנטור)
תודה רבה! ומאוד נהנתי מהפוסט😍
פוסט מצויין ומסודר, עם מידע רלוונטי מאוד. תודה רבה קטה !