top of page

פוסטים אחרונים:

או: אני רוצה לקבל עדכונים על מאמרים חדשים במגזין

שלחי לי תחתונים וגופיות

הנרשמים יקבלו את המדריך המלא והמקיף לדפי נחיתה. המדריך כולל מעל 60 עמודי תוכן והמלצות!
אני מתחייבת לא לשלוח לכם ספאם או להעביר את המייל שלכם לגורם חיצוני.
ההרשמה היא לעדכונים על פוסטים חדשים המתפרסמים אחת לשבוע לכל היותר.

  • Admin

16 דרכים להביא יותר כניסות לאתר שלכם

אחת הבעיות העיקריות של הרבה אתרים ובעיקר של עסקים קטנים זה החוסר בתנועה מספקת לאתר. יש להם אתר מעולה, הכל כתוב ומעוצב נהדר, אבל האתר נשאר הרבה פעמים שומם לחלוטין וזו עלולה להיות בעיה.

כי כשיש לנו תנועה באתר היא מאפשרת לנו לאפיין את הקהל שלנו ולייעל את הקידום הממומן שלנו כשהוא פונה לקהל הרלוונטי. תנועה באתר מחזקת את הרלוונטיות והאמינות של האתר - דבר שתורם ומשמעותי מאוד לקידום האתר במנוע החיפוש של גוגל. יותר מזה, מנוע החיפוש של גוגל ותנועה לאתר זה כמו כדור שלג - ככל שאתם במקום טוב יותר במנוע החיפוש, יותר אנשים רואים אתכם נכנסים לאתר ואתם מתקדמים בביצועי האתר שלכם. אם אתם הרחק מאחור, התוכן שלכם לא מגיע לקהל רלוונטי וזה תוקע אתכם מאחור.

אבל לא רק בהקשר של הקידום, תנועה באתר מביאה פניות, פניות מביאות לרכישות (או סגירת עסקאות) ורכישות מוצלחות מביאות עוד לקוחות מתעניינים (מהמלצות) כך המעגל חוזר חלילה.


אז מה עושים אם אין לכם תנועה באתר? ריכזתי לכם את כל הטיפים (בחינם ובתשלום) שיעזרו לכם להבעיר מנועים ולהתחיל לגלגל את האתר:


איך מביאים כניסות לאתר

השקיעו ביסודות - הכינו עצמכם לגוגל

זה סעיף שכולל השקעה לטווח ארוך, הרבה פעמים האתר שלנו בנוי בצורה נפלאה ויזואלית, אבל הוא לא מספיק מותאם לדרישות של גוגל לקידום, ולכן אנחנו נמצא את עצמינו משקיעים הרבה מאוד מאמצים בקידום האתר או התוכן שלנו אבל זה לא יגרום לו להגיע לשלב בו הוא יכול להתחיל ''להתגלגל'' מעצמו, לכן לפני שאתם מתחילים להשקיע בתוכן, נראות וקידום - כדאי שתעברו על התנאים (המאוד בסיסיים) כדי לראות איך אפשר להתאים את האתר שלכם בצורה מיטיבית לסריקה על ידי גוגל, זה יאפשר לכם למנף את התנועה שתביאו לאתר באמצעות הסעיפים המפורטים כאן כדי להתקדם במנוע החיפוש ולאפשר לאתר להתחיל לעבוד בשבילכם בעתיד.


כאן הכנתי לכם פוסט מבוא מלא ומפורט על איך עושים את זה, מומלץ לעבור ולהעמיק בו כדי לקבל את הבסיס מה לבדוק ומאיפה להתחיל.


תעקבו אחרי מספרים

זה טיפ סופר חשוב שיעזור לכם לייעל את כל המאמצים שאתם משקיעים בהבאת תנועה לאתר שלכם ולמקסם אותה.

אם אתם עוקבים אחרי מזה זמן בטח שמתם לב שאני תמיד אומרת: קודם כל לאסוף נתונים ולחבר גוגל אנליטיקס וגוגל סרצ' קונסול לאתר (עוד לא עשיתם את זה? פה יש הסבר למה אתם ממש חייבים). לפני שאתם מתחילים ליישם את ההמלצות שלי בפוסט הזה ולראות איזה ערוץ מניב לכם הכי הרבה תנועה איכותית, חשוב שתבינו מה עובד לכם היום: מאיפה מגיעה רוב התנועה שלכם לאתר (גם אם מדובר במעט תנועה) ותתחילו משם, זה הערוץ שכבר התחיל לעבוד לכם, מקסמו אותו. זה הזמן לניסוי וטעיה כדי להבין מה בערוץ הזה עובד לכם הכי טוב ומה פחות ומשם להתקדם לערוצים אחרים.

מדובר על עבודה מתמדת של מעקב: אתם תנסו, תעשו, תטעו ותצליחו כל הזמן, אבל אתם תהיו בעשייה והתוכן שלכם יחיה ויניב את פירותיו.


רשתות חברתיות

פייסבוק

הרבה בעלי עסקים כותבים תוכן בפייסבוק: בקבוצות מקצועיות, בעמודים עסקיים ואפילו בפרופיל הפרטי שלהם. הם משקיעים בכתיבת תוכן, חולקים את המידע שלהם אבל התוכן הזה נבלע בתוך פייסבוק.

כבר השקעתם, כתבתם, למה להשאיר את זה רק בפייסבוק?

ההמלצה שלי היא להרחיב את התוכן, לתת כמה טיפים בפייסבוק ולהפנות להרחבה וטיפים נוספים באתר שלכם - ככה נתתם ערך גם למי שלא ייכנס לאתר אבל גם מיקסמתם את האתר שלכם.


ואם אתם בכלל לא משקיעים ברשתות חברתיות, זו גם נקודה למחשבה. היום אתר לא יכול לעמוד בפני עצמו, לא משנה כמה התוכן שלו נהדר, הוא צריך עוד פוש ועוד חשיפה (לפחות בהתחלה). אז אם טרם התחלתם לחשוף את האתר שלכם לעולם, כדאי להשקיע גם פה מחשבה ותכנון איך אתם עושים את זה.


עוד על איך מחממים קהל וממקסמים פעולות שיווק בפייסבוק כדי למנף את האתר - תוכלו לקרוא כאן.


קידום ממומן

קידום ממומן הוא מנוף גדול ומרכזי לקידום האתר שלכם. קידום ממומן מאפשר לכם לבחור בדיוק את קהל היעד הרלוונטי שלכם (ולחדד אותו תוך כדי תנועה) ולפרסם לו את התוכן או המוצר הרלוונטיים עבורם.

זה יכול להיות קידום ממומן בגוגל ישירות לעמוד רלוונטי באתר שלכם, קידום ממומן ברשתות חברתיות ועוד. כשאתם מתכננים את הקמפיין הממומן הבא שלכם מומלץ לחשוב כיצד אפשר למנף בעזרת הקמפיין את האתר שלכם ולבצע הכנות מתאימות מראש.


קהילות דיגיטליות

ניהול קהילה דיגיטלית הוא נושא מאוד רחב שאם טרם נחשפתם לרעיון או למשמעות שלו - כדאי להרחיב על הנושא קודם כאן. קהילה דיגיטלית היא משאב בעל ערך רב שמצד אחד מצריך מאיתנו המון משאבים (כמו זמן וכסף) אבל מצד שני מבסס את הידע המקצועי שלנו (במידה ומדובר בקבוצה מקצועית כמובן), הניסיון והאמון בנו ובשרות שלנו. לכן אם אתם מנהלים קהילה או מתכננים לעשות זאת בעתיד זכרו כי ניתן למנף את הקהילה גם לקידום האתר שלכם. החל מלהעלות את התוכן שאתם כותבים לקהילה גם לאתר שלכם, לתת בקהילה רפרנסים לתוכן רלוונטי באתר שלכם או להזמין בעלי מקצוע רלוונטיים לכתוב פוסטים אורחים בבלוג שלכם.


אינסטגרם

בעוד שבעבר ההנחה הרווחת הייתה שבאינסטגרם נמצאות רק נשים או בני נוער, ההנחה הזו כבר לא רלוונטית מספר שנים, רוב האנשים גולשים באינסטגרם גם אם הם בוחרים לא לשתף באופן יום-יומי את העוקבים שלהם בכל מאורעות היום שלהם. אפילו שיווק B2B נפוץ ומתקיים באינסטגרם כך ששם תוכלו להגיע לקהלים שאולי זנחו את הפייסבוק לטובת מדיה יותר ויזואלית. איך ממנפים את האינסטגרם לתנועה לאתר? ראשית, צוברים קהל שמעוניין לצרוך את התוכן שלכם, משתפים תוכן בסטוריז, רילז ופוסטים רגילים.

באזור האודות של הפרופיל שלכם (הביו) תוכלו לשלב לינק אחד בלבד, אבל תוכלו בלינק הזה לשים את כל ההפניות הרלוונטיות (כלומר מספר לינקים בעמוד אחד) ולהפנות לשם את הגולשים. בנוסף אפשר לשים גם לינק לתוכן ספציפי בסטורי.


טיפ ממני: באינסטגרם הרבה גולשים משתמשים באתרים חיצוניים כדי להציג בעמוד אחד מספר לינקים לתוכן רלוונטי (לדוגמא linktree) אבל ההמלצה שלי היא להקים דף אחד באתר שלכם שהוא מעין דף נחיתה ושם לשלב בנוחות את כל הלינקים הרלוונטיים שאליהם אתם רוצים להפנות, זה יכול להיות עמוד נסתר מהתפריט שלכם, בעיצוב שמותאם לכם ועם כל המידע הרלוונטי, כי אם כבר אנחנו שולחים מישהו להציץ בתוך הביו שלנו, חבל לשלוח אותם לlinktree ולא לאתר שלנו.


לינקאין

לינקדאין היא רשת חברתית עסקית גדולה ונפוצה בישראל ובעולם, בניגוד לפייסבוק זו רשת שבה אנשים באים לדבר ביזנס: לקרוא ולשתף תוכן שרלוונטי לעסקים, למצוא עובדים או עבודה וכל היוצא בזאת.

מרבית מקבלי ההחלטות בחברות שונות נמצאים ברשת הזו וזה קהל גדול ורלוונטי מאוד.

אם אתם יוצרים תוכן באתר והוא יכול להיות רלוונטי שתפו אותו גם בלינקדאין, בטח אם אתם כותבים בלינקדאין באופן קבוע מומלץ שהתוכן יופיע גם באתר שלכם (ורצוי עם הרחבה ולא רק העתק הדבק) וכמובן הקפידו להיות פעילים ולהנות מכל היתרונות העסקיים הקיימים בפלטפורמה: חשיפה לסוגי עסקים שונים, קרבה למקבלי החלטות, חשיפה לתחומי עיסוק מגוונים ועוד ועוד.


פינטרסט

מדובר ברשת חברתית שהיא מאוד ויזואלית המאפשרת לגולשים ליצור לוחות השראה בנושאים שונים ולמצוא עוד התאמות (פינים) ללוחות ההשראה שלהם. היתרון בשימוש בפינטרסט זה העל זמניות שלו, בניגוד לרשתות חברתיות כמו אינסטגרם ופייסבוק בהם יש יותר עניין ל''פיד'' והמידע נעלם מעיניו של הגולש ככל שחולף הזמן, בפינטרסט פינים טובים יכולים להמשיך להניב תנועה לאתר באופן קבוע. לכן, מומלץ להשתמש בפינטרסט ליצור לוחות השראה, לשתף בפינים שלכם ולהוסיף תמיד טקסט ולינק להרחבה.


עוד על פינטרסט תוכלו לקרוא כאן ואם אתם רוצים דווקא לקבל רעיונות והשראה לתוכן באמצעות הפינטרסט- כאן יש לכם הסבר מפורט עם צילומי מסך על איך עושים את זה.



דפי נחיתה

אם אתם משווקים סדנא, הרצאה, פגישות ייעוץ או אפילו רוצים לעודד הרשמה לרשימת תפוצה - תעשו זאת בדף נחיתה שיושב באתר שלכם, אל תשלחו את הגולשים לדף נחיתה חיצוני ותנצלו את הפלטפורמה של האתר שלכם הוא זה שיתן לכם את המענה המלא בפריסת תוכן בצורה מיטיבה ועיצוב ויזואלי שנמצא בשליטה מלאה שלכם.


עוד על למה חשוב להקים את הדף נחיתה באתר שלכם - תוכלו לקרוא כאן.

ואיך למקסם את הדף נחיתה שלכם - תוכלו לקרוא כאן ולקבל טיפים איך לעודד את הגולשים לקבל עוד מידע עליכם, על העסק או המוצר שלכם.


רשימת תפוצה- כמה טוב שבאת הביתה!

חשוב מאוד לנהל רשימת תפוצה ולעודד את הגולשים שביקרו באתר שלכם לראשונה - לחזור אליו בעתיד.

רשימת תפוצה מתאימה לכל סוגי האתר: אתרי איקומרס, בלוגים, ואף אתרי תדמית. ניהול רשימת תפוצה זו הדרך היעילה והזולה ביותר להביא בצורה קלה גולשים שמתעניינים בתוכן שלכם לחזור לבקר באתר.

אז נכון, זה ממש מבאס כשיש ברשימת התפוצה חמישה אנשים בהתחלה (במיוחד אם אמא שלכם היא ביניהם), אבל זו התחלה וככל שתעודדו את המבקרים להירשם לרשימת תפוצה, כך היא תגדל ותהפוך ליעילה ביותר.


איך אפשר להגדיל את רשימת התפוצה שלנו?

  1. הוסיפו באתר במספר מקומות הזמנה להירשם לרשימת תפוצה, אם אתם כותבים תוכן באופן קבוע, מומלץ להזמין את הגולשים להירשם לרשימה באמצעות לינק יעודי - כמו זה לדוגמא כדי שתוכלו להפנות אותם לשם בקלות

  2. אנחנו אוהבים חינם - מקובל מאוד לתת לגולשים הנרשמים לרשימת תפוצה כניסה או צפייה בוובינר ללא עלות, לתת קוד קופון או מדריך להורדה ללא עלות.

  3. התמדה - אנשים אוהבים לעקוב אחרי ניוזלטרים מתמידים - הם מקבלים את התוכן שלכם אחת לתקופת זמן שתגדירו (אחת לחודש, לשבוע או אפילו לרבעון) עם כל התוכן הרלוונטי עבורם. אם תחכו שרשימת התפוצה שלכם תגדל ורק אז תתחילו לדוור, אל תתפלאו אם אלה שנרשמו כבר לא יזכרו אתכם או למה הם בכלל נרשמו לרשימת תפוצה שלכם.

  4. זה ממש בסדר לשלוח בניוזלטר תוכן שכתבתם ושלחתם בעבר - רשימת התפוצה היא אחד הדברים הדינמיים ביותר: אנשים שנרשמו פעם הסירו עצמם לאחרונה, נרשמים חדשים, כאלה שפותחים מייל אחד מכם אחת לכמה זמן. אל תצאו מנקודת הנחה שכולם ראו את כל הניוזלטרים שלהם והקליקו עליהם. אני אישית אוהבת לצרף בניוזלטר שלי עדכון על הפוסט האחרון במגזין ולצרף גם לינקים והפניות יותר קצרות לפוסטים אחרים (כאלה שלא קיבלו מספיק חשיפה בעיני, או פוסטים שפורסמו לאחרונה)

  5. ניוזלטר הוא הזדמנות למערכת יחסים- הנרשמים בניוזלטר הם הקהל הכי נאמן שלכם, הם בחרו במודע לצרוך את התוכן שלכם. הם כן רוצים לשמוע מכם עוד, הם התחברו אליכם. בניגוד לחשיפה מזדמנת ברשתות חברתיות מדובר בקהל מאוד נאמן. נכון, הם לא תמיד פותחים את המיילים, הם לא תמיד לוחצים על קישור ואתם כנראה לא תמיד תקבלו פידבק ישיר על מה שפרסמתם. אבל הם שם והם רוצים אתכם. ניוזלטר הוא הזדמנות נפלא לחשוף עוד מעצמכם ומהעסק שלכם ולחזק את המערכת יחסים הכל כך חשובה הזו.


ועוד טיפ חשוב: גם מייל תודה הוא שטח מעולה לפרסום תוכן ולהזמין את הגולשים לבקר באתר שלכם שוב, הגולשים רכשו מכם מוצר? נרשמו לרשימת תפוצה? השאירו פרטים בטופס צור קשר? מעולה! זה הזמן להגיד להם קודם כל: תודה, ואז להזמין אותם להנות מעוד תוכן רלוונטי: מוצרים חדשים, פוסטים חשובים בבלוג ועוד. על החשיבות של מייל תודה תוכלו לקרוא כאן.


כאן יש לכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת על חוק הספאם וממה כדאי להימנע.


צאו לעולם: השתתפו בפודקאסטים, תתראיינו, תתארחו

הנה ציוץ בטוויטר של אלעד יצחקיאן שיעזור לכם להבין את הסיטואציה:

תגיד לי שאתה מתל אביב בלי להגיד שאתה מתל אביב

אז לא בטוח שאתם גרים בתל אביב, אבל זה משפט מצויין שבא להמחיש כמה פודקאסטים (ואיתם גם וולוגים, ערוצי יוטיוב, עמודי אינסטגרם מצליחים ועוד) הפכו לנפוצים, ככל שיצירת התוכן הפכה לקלה ונגישה יותר - יותר ויותר אנשים עושים את זה.

אז אם יש לכם סיפור טוב, אם אתם מצטלמים (או נשמעים) ממש נהדר, יש לכם אג'נדה או כל יחודיות שהיא - תוכלו למצוא את מי שיהיה מוכן לארח אתכם.

כן, זה כנראה ייקח זמן, אבל ההצלחה מובטחת, כל ראיון או שיחה כאלה יכולים למנף את האתר שלכם ולהביא המון כניסות, אל תשכחו רק להקל על הקהל החדש ולספר להם איפה עוד אפשר לקרוא או לשמוע עליכם, כולל לינק והנה, המון כניסות ולאורך זמן.


ואם אתם עדיין לא שם אבל רוצים לחשוב על זה, לשמוע פודקאסטים שיתרמו לעסק שלכם - יש פה המון המלצות מוצלחות!


QUORA

מי שלא מכיר - מדובר בפלטפורמה שמאפשרת לשאול ולענות על שאלות במגוון נושאים (מגוון ענק!). בעוד שהאתר בגרסתו האנגלית קיים כבר המון המון זמן ומאוד מוכר. הגרסא שלו בעברית יצאה לאוויר העולם בסוף 2019 ומאז צוברת הרבה גולשים ותנועה.

באתר תוכלו לשאול שאלות שמעניינות אתכם, אבל גם להפגין את הידע שלכם ולענות על שאלות תחת תחום העיסוק שלכם ולתת כמובן לינק להרחבת המידע באתר שלכם. שימו לב שזה פחות מתאים לשים לינק שהוא נטו שיווק עצמי (נניח לעמוד מוצר או עמוד של שרות כלשהו) אבל זה מאוד מתאים לכותבי התוכן ומנהלי הבלוגים שבנינו.

עוד על מה זה קווארה ואיך משתמשים בזה - כתבתי בהרחבה כאן.


שיתופי פעולה עם בלוגים אחרים בנושאי תוכן

לכתיבת פוסטים אורחים בבלוגים ואתרים אחרים יש הרבה משמעות לקידום התנועה לאתר שלכם. ראשית, מדובר על חשיפה לקהל שטרם מכיר אתכם ויכול להפוך להיות חלק מהקהל הקבוע שלכם. שנית, יש הרבה משמעות מבחינת קידום אורגני בגוגל לקישורים שמפנים מאתרים אחרים לאתר שלכם, זה מחזק את הנושאים שאתם כותבים עליהם, נותן לכם יותר אמינות ולגיטימיות. ההמלצה שלי היא להחליט על כמה פוסטים אורחים הייתם רוצים לעשות בחודש ולהתמיד בזה לאורך זמן זה יעשה פלאים לתנועה ולקידום האתר שלכם.


רוצים להתארח במגזין שלי? כאן יש פירוט על איך עושים את זה.


קישורים פנימיים

אז אתם עובדים קשה כדי להביא עוד תנועה לאתר שלכם ואולי כבר מצליחים לאט לאט לקבל עוד תנועה אפילו ממנוע החיפוש, אבל הרבה פעמים קשה להבין שגולשים שמגיעים לאתר שלכם רואים רק את קצה הקרחון של כל התוכן שיש בו. כשגולשים מגיעים לאתר שלכם אתם רוצים לגרום להם להישאר בו כמה שיותר.


הנה איך אפשר לעזור להם לעשות את זה:


  • שלבו בצורה נכונה כפתורים והנעה לפעולה בתוך כל אחד מדפי האתר שלכם. שום עמוד לא יכול להיות ''נקודה סופית'' אצל הגולש.

  • בתוך מאמרים או פוסטים בבלוג שלבו קישורים לפוסטים קשורים נוספים. לא רק תחת הקטגוריה של ''פוסטים דומים'' תחת הפוסט, אלא גם ממש בתוך התוכן.

  • עקבו אחרי הנתונים שלכם בגוגל אנליטיקס וגוגל סרצ' קונסול כדי להבין איזה תוכן עובד לכם טוב יותר ומביא יותר תנועה ותראו איך בעזרתו אתם יכולים למנף תוכן שעבד פחות טוב או תוכן חדש יותר באתר.

  • אל תסמכו רק על התפריט הראשי- התפריט לרוב כולל כותרות והרבה מידע ולגולשים אין את היכולת לסרוק בצורה קלה את כל מה שיש באתר בעזרת התפריט, לכן תראו איך מתוך העמודים אתם יכולים לעזור לו להגיע לאשכולות תוכן רלוונטיים עבורו.

למחזר תוכן

אם יש לכם אתר וותיק ויש בו הרבה תוכן אפשר גם למנף תוכן ישן יותר כדי לקדם את האתר ואת הכניסות שמגיעות אליו. זה מה שאפשר לעשות עם תוכן קיים:

  • קודם כל לעבור עליו ולעדכן אותו מבחינת נתונים, מספרים ומידע

  • להוסיף בתוך התוכן קישורים לתוכן רלוונטי אחר שפורסם אחרי פרסום התוכן הזה (בהמשך לסעיף הקודם של קישורים פנימיים)

  • אפשר להוסיף אמצעים ויזואליים כמו תמונות, גרפים, או וידאו

  • לשלוח ולהפיץ אותו שוב לאחר כל השינויים והעדכונים.

חומרים שאתם שולחים בקביעות ללקוחות

אם העסק שלכם בנוי על הדרכות או העברת מידע כזה או אחר ללקוחות שלכם, זו הזדמנות מצויינת להשתמש בתוכן ובהסברים שאתם מעבירים ושולחים קבוע ללקוחות שלכם ולהפוך אותם לתוכן באתר שיהיה זמין, מונגש וברור.


בפעם הבאה שתצטרכו לשלוח ללקוח הסבר על מה זה לוגו וקטורי, איך מגדירים משהו באתר שלהם או אפילו למה כדאי לשים לב כשהם מחפשים השראה לעיצוב הסלון שלהם - שלחו להם את ההדרכה שכתבתם פעם אחת והטמעתם באתר שלכם.

הם יעריכו את הפירוט ואתם תהנו מעוד מקור של תנועה לאתר ועוד תוכן איכותי שישמש גם אחרים.



גוגל מיי ביזנס מאפשר לכם לבלוט מעל אחרים במנוע החיפוש כשמחפשים אתכם או עסק הרלוונטי לתחום העיסוק שלכם באיזור הגאוגרפי שלכם. מאוד מאוד רלוונטי לעסקים פיזיים (סטודיו, משרד, חנות ועוד) אבל גם יכול לעזור לעסקים שלאו דווקא מתבססים על מיקום מסויים.


הנתונים מצביעים שעסק הרשום בגוגל מקבל פי 7 יותר ביקורים מאשר אתרים שלא רשומים. היתרון של רישום העסק בגוגל הוא קודם כל שהוא ללא עלות, הוא מנתב בצורה יעילה תנועה לאתר שלכם בהתאם לתחומי החיפוש, מאפשר ללקוחות לפרסם ביקורות ולהגביר את הנוכחות שלכם במנוע החיפוש.


שימו לב: ההרשמה לגוגל מיי ביזנס דורשת מכם לקבל קוד כניסה באופן פיזי (משמע- בדואר! גוועלד), אבל זו הדרך היחידה שלהם לאמת מיקום של עסק. לכן אם אתם רוצים לפתוח חשבון בגוגל מיי ביזנס מומלץ לעשות זאת בהקדם ולהתאזר בסבלנות (ההמתנה לגלויה בדואר יכולה להגיע גם לזמן המתנה של כמה חודשים).


ייצרו סרטוני וידאו

יצירת וידאו הוא כלי שיווקי בפני עצמו, כאשר על ידי השילוב שלו באתר תוכלו להנות מעוד תנועה איכותית וממוקדת. קודם כל כי אנשים אוהבים וידאו, כשהם רואים וידאו בתוך האתר הם ישארו יותר זמן בתוכו - מה שיחזק את החיבור שלהם אליכם, את חווית המשתמש והאמינות שהם נותנים בכם.

בנוסף, וידאו עולה הרבה פעמים במנוע החיפוש מעל הרבה תוצאות אחרות וזה יכול לתת לכם בוסט של כניסות לאתר דרך גוגל ויאפשר לכם לבלוט מעל המתחרים שלכם.


איך כדאי לעשות את זה נכון?

  1. הכינו תוכן וידאו איכותי, אפשר ומומלץ שהוא ילווה בתוכן כתוב (כהרחבה או כתמלול למי שזה נוח יותר) וישלב כתוביות בתוך הסרטון עצמו.

  2. תעלו את הסרטון שלכם ליוטיוב.

  3. ביוטיוב יש לכם את האפשרות כמובן לכתוב על מה הסרטון ולהוסיף לינק לאתר בתיאור.

  4. לאחר מכן מומלץ להטמיע את הסרטון מיוטיוב בתוך העמוד הרלוונטי באתר - זה גם יאפשר לשלב את הוידאו באתר בלי לוותר על החשיפה של יוטיוב וגם יאפשר לכם לחסוך באחסון של האתר.

לא לפחד להניע לפעולה

עסקים שמוכרים שרותים או מוצרים יודעים טוב מאוד את החשיבות של ההנעה לפעולה: הם כבר פחות מתביישים להגיד לגולשים: השאירו פרטים, תקנו, תעשו.

אבל כשאנחנו כותבים ויוצרים תוכן שהוא בעל ערך ופחות שיווקי פרופר (למרות שברור שבסוף הכל הוא שיווקי) מוזר לנו לבקש הנעה לפעולה ופה אנחנו מפספסים.

ישבתם, השקעתם, יצרתם תוכן שימושי וממש ממש טוב - למה לא לבקש מהגולשים שלכם לשתף אותו למי שהתוכן יכול להיות רלוונטי עבורו? למה לא לבקש מהם לקרוא עוד או להירשם לרשימת תפוצה?

אם לא תבקשו לא תוכלו לקבל את מה שאתם רוצים ולהגדיל את התנועה של האתר.


תצרו תוכן לוהט!

לפני זמן מה יצרה שי-לי שינדלר מעין סרט דוקומנטרי שנקרא ''המתעשרים החדשים'', ביום של שידור הסרט בקשת 12, נכנסו בשעה אחת מעל אלף כניסות לאתר שלי. כי ב2019 כתבתי פוסט בבלוג על האקזיט הישראלי שרכשה מקדונלדס ב320 מליון דולר. באותו זמן זה הביא לי לא מעט כניסות, אבל התוכן הזה חזר להיות רלוונטי כי כולם חיפשו מידע על האקזיט הזה (בהקשר של הסרט).


כשאתם עוקבים אחרי השיח ברשתות חברתיות, בחדשות וכה - אתם הרבה פעמים יכולים למצוא את הנושא החם היום. ככה זה ברשתות חברתיות ובחדשות - תמיד הרוחות סוערות סביב משהו, אם המשהו הזה הוא מספיק חם, מעניין ורלוונטי לעסק שלכם - תכתבו עליו! קודם כל אנשים ירצו לדעת מה דעתכם (שוב, כי כולם בדיוק מדברים על זה עכשיו), אנשים יחפשו את המידע הזה אחרי שהסערה תרד וייתכן והנושא יחזור להיות רלוונטי גם בהמשך.



פשוט תעשו תוכן טוב

טוב אולי זה לא כזה פשוט אבל לגמרי אפשרי, כשאתם כותבים בלוג או מאמר לאתר שלכם, כשאתם מצלמים מדריך איכותי ומושקע - הידע הזה רוצה לפרוץ החוצה. זה לא מספיק רק לייצר תוכן, הוא צריך להיות מספיק טוב כדי שאנשים ירצו לשתף אותו הלאה, לצטט אותו, להפנות אליו בכל הנכסים הדיגיטליים שלהם.

אז נכון, בהתחלה תצטרכו לתת לו קצת פוש כדי לאפשר לאנשים להיחשף אליו, אבל אם התוכן טוב, במיוחד אם הוא מתעדכן בתדירות גבוהה אנשים ירצו לשתף את התוכן הספציפי הלאה אבל גם ירצו לחזור ולצרוך את התוכן שלכם עוד ועוד: ברשתות חברתיות, בהרשמה לניוזלטר ועוד.

מחפשים השראה למה בכלל כדאי לכתוב? הנה פוסט עם המון המון רעיונות.


מאחלת לכם לראות את המספרי כניסות שלכם רק עולים מעכשיו!


1,198 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


קטגוריות:

bottom of page